TECHNIEKEN

Inblaas stro
Stro is een natuurlijk materiaal dat in diverse delen van een gebouw een rol kan spelen als isolatie materiaal. Het isoleren met stro kan op verschillende manieren uitgevoerd worden.  Daarbij is het inblazen van stro de nieuwste techniek om volledig natuurlijk te isoleren.  Het inblazen van stro is toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie, het stro wordt uiteraard niet toegepast als spouwmuur isolatie.

 

Het inblazen van stro heeft als voordeel:
– de constructie wordt volledig opgevuld, zonder kieren
– de gewenste isolatiewaarde bepaalt de dikte
– de isolatie waarde is gunstiger dan bij gebruik van balen
– geen afval bij het vullen met stro
– zeer snelle verwerking
– uitvoer is onafhankelijk van het weer
– volledig herbruikbaar zonder verlies aan kwaliteit

    

ISO-stro is een goedgekeurde inblaas-isolatie van 100% tarwestro, een restproduct van de graan teelt. ISO-stro heeft een Europese Technische Goedkeur (EAT-17-0559).
Aan ISO-stro zijn geen brandvertragende of schimmelwerende middelen toegevoegd. Het stro is bij de verwerking wel geheel vrijgemaakt van stof en rest-graan.  En het stro is afkomstig van verantwoorde teelt en wordt schimmelvrij geoogst en volledig droog opgeslagen.

ISO-stro is toepasbaar in alle voor inblaas-isolatie geschikte constructie delen (wanden, daken, vloeren, enz)   De dikte van de inblaas-constructie moet minimaal 10cm zijn en ISO-stro wordt vooral damp-open toegepast.

Ben je geïnspireerd om eventueel inblaas-stro toe te gaan passen, als opdrachtgever, architect, zelfbouwer of aannemer,  neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Of bekijk de folder over inblaas-stro.