TECHNIEKEN

ISO-stro:
Stro is een natuurlijk materiaal dat in diverse delen van een gebouw een rol kan spelen als isolatie: Het isoleren met stro kan op geheel verschillende wijze uitgevoerd worden.  Daarbij is het inblazen van ISO-stro de nieuwste techniek om volledig natuurlijk te isoleren.  Inblaasbare-stro is toepasbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie, maar het stro wordt uiteraard niet toegepast als spouwmuur isolatie.

 

Het inblazen van stro heeft als voordeel:
– de constructie wordt volledig opgevuld, zonder kieren
– de gewenste isolatiewaarde bepaalt de dikte
– de isolatie waarde is gunstiger dan bij gebruik van balen
– geen afval bij het vullen met stro
– zeer snelle verwerking
– uitvoer is onafhankelijk van het weer
– volledig herbruikbaar zonder verlies aan kwaliteit

    

ISO-stro is een goedgekeurde inblaas-isolatie van 100% tarwestro, een restproduct van de graan teelt. ISO-stro heeft een Europese Technische Goedkeur (EAT-17-0559).
Aan ISO-stro zijn geen brandvertragende of schimmelwerende middelen toegevoegd. Het stro is bij de verwerking wel geheel vrijgemaakt van stof en rest-graan.  En het stro is afkomstig van verantwoorde teelt en wordt schimmelvrij geoogst en volledig droog opgeslagen.

ISO-stro is toepasbaar in alle voor inblaas-isolatie geschikte constructie delen (wanden, daken, vloeren, enz)   De dikte van de inblaas-constructie moet minimaal 10cm zijn en ISO-stro wordt vooral damp-open toegepast.

Ben je geïnspireerd om eventueel inblaas-stro toe te gaan passen, als opdrachtgever, architect, zelfbouwer of aannemer,  neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Of bekijk de folder over inblaas-stro.